Συνέντευξη με τον Γιώργο ‘Like a Bawse’ Παπαδημητρακόπουλο

Δείτε την συνέντευξη με τον Γιώργο ‘Like a Bawse’ Παπαδημήτρακόπουλο

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

1

Είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες Hearthstone με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Streamer και μάλιστα προσφάτως ο πρώτος (στο Hearthstone) στη χώρα μας με subscribe button στο twitch! Ζώντας μόνιμα στο Βερολίνο ο Γιώργος ‘Like a Bawse’ Παπαδημητρακόπουλος, για την ώρα ασχολείται με το management της hearthstone ομάδας των REG. Λίγες ώρες αφού castαρε το Fireside Gathering, είχα την τύχη να μιλήσω λίγο μαζί του για να μάθουμε περισσότερα πράγματα για την σχέση του με το gaming.

  • Πότε ήταν η πρώτη σου επαφή με το gaming και πως ξεκίνησες το Hearthstone;

Ξεκίνησα να παίζω World of Warcraft πριν από 11 χρόνια περίπου όπου και έφτασα Multigladiator rank. Με τον καιρό άρχισα να το βαριέμαι, με κούραζε πλέον και το σταμάτησα. Σαν Blizzard «junkie», όταν βγήκε το Hearthstone ήθελα να το δοκιμάσω και αφιέρωσα αρκετό χρόνο σε αυτό γιατί είδα πως μπορούσε να πάει πιο ψηλά από ότι το WoW. Αρκετός κόσμος από την αρχή ασχολήθηκε με το Hearthstone γιατί ήταν κάτι πρωτοποριακό. Ήταν το πρώτο ηλεκτρονικό card game στο διαδίκτυο και για αυτό πολλοί σταμάτησαν το WoW για να ξεκινήσουν Hearthstone, γιατί ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον.

  • Πως και αποφάσισες να συμμετέχεις στους REG ως hearthstone manager;

Στην αρχή, εγώ μαζί με Poulmaniac, cursed, Marzito και BaDi, ήμασταν παίκτες στις Reg. Αργότερα εγώ έπρεπε να πάω στρατό και φυσικά δεν μπορούσα να ασχοληθώ όσο οι άλλοι. Ο Cursed εξελίχθηκε αρκετά και άλλαξε ομάδα, ο BaDi αποχώρησε και ο Marzito πήγε στους On Top όποτε εγώ βγαίνοντας από τον στρατό είχα την επιλογή να μείνω στους REG ή να πάω σε μια γερμανική ομάδα. Μίλησα με τον Σπύρο (poulmaniac) ο οποίος μου είπε να αναλάβουμε την ομάδα και να βρούμε παίκτες και ο Στέλιος(BloodAngel -ιδιοκτήτης REG-) συμφώνησε.

  • Πες μας λίγα λόγια για την απόφασή σου να ξεκινήσεις το streaming;

Είχα φτάσει top 2 στην Ευρώπη γιατί ασχολιόμουν πολύ εκείνη την περίοδο και αποφάσισα να ανοίξω stream στα αγγλικά. Η αλήθεια είναι πως δεν το διασκέδαζα όσο αν μιλούσα στα ελληνικά και έτσι το άλλαξα στο stream που είναι σήμερα. Έβλεπα πολλούς παίκτες να streamάρουν και να κάνουν missplays, οπότε σκέφτηκα «γιατί να μη δείξω και εγώ τα δικά μου;».

  • Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Σπύρο(Poulmaniac);

Η αλήθεια είναι ότι ο Σπύρος από την αρχή έμπαινε στο stream μου και μίλαγε στο chat. Έτσι, μία φορά του είπα να μπούμε μαζί και ενώ το ξεκινήσαμε για πλάκα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα διπλασιάσαμε τα follows του stream. Αυτό δεν θα γινόταν χωρίς τον Σπύρο γιατί πάντα on stream κράζει τις επιλογές μου στο παιχνίδι και εγώ δεν τον ακούω ποτέ, αλλά είμαι τυχερός και κερδίζω(γέλιο). Πιστεύω πως κολλάμε τόσο πολύ σαν χαρακτήρες που αν ήταν γυναίκα θα τον είχα παντρευτεί!

  • Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που σε ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα hearthstone streams;

Νομίζω πως πέρα από το αστείο κομμάτι του stream, τους δείχνουμε τα mechanics του παιχνιδιού. Θεωρώ πως είμαστε η καλύτερη παρέα για τους ελεύθερους viewers μας τα βράδια (γέλιο) και καταφέρνουμε να παίξουμε arena decks στο ladder και να κερδίσουμε!

  • Σε επηρρεάζουν τα αρνητικά σχόλια των viewers;

Δεν έχω δει κάποιο πραγματικά αρνητικό σχόλιο μέχρι στιγμής. Υπάρχουν 2-3 άτομα που απλά μπαίνουν από ψεύτικα profiles και λένε μια κακία απλά για να την πουν αλλά δεν υπάρχει κάτι που να μου έχει μείνει. Αρκετά συχνά ρωτάω τους viewers μου αν θέλουν να αλλάξω κάτι και δεν παίρνω αρνητικές απαντήσεις.

  • Ζώντας στο εξωτερικό, έχουν διαφορετική αντιμετώπιση και υψηλότερη απήχηση τα esports από ότι στη χώρα μας;

Προφανώς και το βλέπουν πολύ πιο σοβαρά. Εδώ στη Γερμανία, η κάθε ομάδα έχει gaming house και ασχολούνται πολύ σοβαρά χωρίς να έχουν τη νοοτροπία «είμαι ο καλύτερος». Το game έχει εξελιχθεί πιο πολύ εδώ. Σκέψου ότι μόνο στη Φρανκφούρτη έχει τόσα πολλά houses, που θεωρείται το κέντρο του gaming!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου για το Fireside Gathering από άποψη επιπέδου των παικτών;

Είδαμε μερικά λάθη, τα οποία ήταν από άγχος και κούραση λόγω των πολλών ωρών που ήταν τα παιδιά στο Inspot. Είδαμε μεγάλα ονόματα να φεύγουν νωρίς, αν και θεωρώ πως ήταν αναμενόμενο, γιατί κατά τη γνώμη μου δεν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα απέναντι σε πολλά decks (πχ demon handlock).

  • Ποιοί είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι;

Επειδή streamάρω στα ελληνικά, προφανώς γνωρίζω ότι το stream έχει ένα cap level. Επίσης με τον Σπύρο έχουμε στο νου μας ότι λόγω των οικονομικών μέτρων στην Ελλάδα δεν μπορούμε να πάρουμε πολλά subscriptions, οπότε μας ενδιαφέρει πιο πολύ να μπαίνει ο κόσμος και να διασκεδάζει. Να γελάμε και να χαλαρώνουμε παρέα.
Όσον αφορά το παιχνίδι, ελπίζω μια μέρα να είμαι τυχερός (γιατί είμαι πολύ άτυχος παίκτης) και να σηκώσω το Blizzcon!

  • Τι θα συμβούλευες κάποιον νέο παίκτη που θέλει να ανέβει ψηλά στο Ladder και ίσως να γίνει επαγγελματίας παίκτης;

Δυστυχώς, πρέπει να αφιερώσουν πάρα πολλές ώρες στο παιχνίδι. Να μη βασιστούν στο πως παίζω εγώ, γιατί κάνω και γκάφες(γέλιο). Επίσης, καλό είναι να γνωρίζουν πως όταν νομίζουν πως έχασαν επειδή ο αντίπαλος ήταν απλά τυχερός, αυτό δεν ισχύει γιατί κάπου υπάρχει κάποιο λάθος τους το οποίο δεν έχουν δει. Μια σημαντική κάρτα που πρέπει να έχουν πάντα στο deck είναι ο Mind Control Tech!

Μπορείτε να βρείτε τον Like a Bawse στα Social Media εδώ :
Twitch 

Facebook Page

Poulmaniac’s Facebook Page 

Περισσότερα νέα για το Hearthstone: Heroes of Warcraft

Καλύτερα να πεθάνεις προσπαθώντας παρά μετανιώνοντας! Θα γίνω φωτογράφος ο κόσμος να χαλάσει! Αλλά για την ώρα είπα να ασχοληθώ με την αρχισυνταξία,τα esports και το gaming μιας που έχω χαλάσει άπειρες ώρες της καθημερινότητάς μου σε αυτό.